faq

AQUA ZINGER – vraag & antwoord

Hoeveel drankjes krijg ik van 1 gemalen Aqua Zinger?

Ongeveer twee. Misschien meer, afhankelijk van de inwerktijd en ingrediëntkeuze. Laat de tweede drank langer dan de eerste inwerken. Ook stevig schudden is de sleutel tot het bevorderen van het smaakproces. Goed schudden na het vullen en voor het drinken.

Opmerking: langere intrektijden zullen smaakresultaten helpen verhogen. Vooral wanneer de Zinger hardere, minder sappige ingrediënten bevat. Het maken van een drankje ’s nachts geeft een smakelijk drankje in de ochtend. En vul de tweede keer gedurende de dag voor een lekker drankje in de middag. Twee vullingen per dag geeft u 2/3e van uw dagelijkse benodigde waterinname.

Hoe creëer ik een intensere smaak met de Aqua Zinger?

Met een dubbele of driedubbele vulling. Nadat u de onderste cup draait, draait u het weer los en herhaalt u dit een paar keer. Voeg vervolgens water in de fles, plaats de dop erop en schud grondig. Laat 15-20 minuten inwerken en weer schudden. Hoe harder de vruchten (minder sappig) hoe langer het inwerken.

Hoe maak ik de Aqua Zinger schoon?

Om ingrediënten snel te veranderen en de fles schoon te maken, schroef de bodem van de lege fles los en haal de ‘gebruikte’ ingrediënten uit de beker, eventueel met een mespuntje. Spoel de draaischijf en het bakje onder de kraan en klaar voor de volgende Zinger. Let op: het is ook aan te raden om de Zinger af en toe grondig te reinigen / met de hand af te wassen (of in de vaatwasser, bovenste rek).

Hoe raak ik de eventueel metaalachtige smaak kwijt, die roestvrij stalen flessen kunnen hebben?

Alle roestvrij stalen flessen, zelfs degene gemaakt van 18/8 roestvrij staal, kunnen een metalen geur / smaak geven als je een sterk reukorgaan hebt. Als u dat merkt, reinigt u de fles volgens de volgende (Engelse) instructies:

http://www.ehow.com/how_5718515_rid-stainless-steel-water-bottles.html

Kan hete thee in de Zinger?

Ja. Echter, voeg niet kokend heet water toe. Het is aanbevolen om Tritan te gebruiken bij een temperatuur iets onder het kookpunt. Laat het gekookte water dus even afkoelen of giet het in de Zinger net voordat het kookt.

Wat is het verschil tussen de Aqua en Citrus Zinger?

Terwijl de Citrus Zinger ontworpen is voor vooral citrusvruchten, zijn de  variaties in de Aqua Zinger eindeloos (zie o.a. onder recepten op deze site) en kun je variëren met fruit en groente. Daarnaast kan er ook heet water in voor theedranken, dankzij het aluminium, en houdt het gekoelde dranken ook koel (ijsblokjes makkelijk toe te voegen bovenin).


CITRUS ZINGER
– vraag & antwoord

Hoeveel drankjes krijg ik van 1 keer persen met de Citrus Zinger?

Ongeveer twee. Probeer een beetje van het resterende vruchtvlees over te houden, voeg water toe en schud goed. Een truc om twee ‘gelijke’ vullingen te krijgen, is door de citrus de eerste keer deels en de tweede keer helemaal uit te persen.

Moet ik de citroen in de pers laten of eruit halen na persen?

De keuze is aan u. De citroen zal extra smaak toevoegen maar als de citroen er lang in zit, kan de drank wat zuur / bitter smaken. Voeg in dat geval wat meer water toe. Ook kan citroen wat doffe aanslag achterlaten op de fles waardoor deze minder helder wordt. Dit is minder het geval bij limoen.

Kan ik ijsblokjes toevoegen aan de Citrus Zinger?

Ja. Verwijder de onderste opening met pers en voeg ijsblokjes toe. Plaats vervolgens de citruspers weer terug.

Moet ik de citrusvruchten voor gebruik wassen?

Wij raden aan om de (biologische) citrusvruchten voor gebruik te wassen om mogelijk stof, vuil of sporen van bestrijdingsmiddelen af te wassen.

Hebben fruitzuren effect op mijn tanden?

In lijn met het advies van de tandarts raden wij aan om de citrusdrank onderdeel te laten zijn van de 7 eet- / drinkmomenten per dag. Fruitzuren zijn beter dan frisdrank maar ook natuurlijke suikers kunnen tanden aantasten als ze de hele dag door worden genuttigd.

Hoe krijg ik evt. doffe aanslag weg op mijn Zinger?

Er zijn twee mogelijke redenen voor doffe aanslag: 1. Zing Anything heeft gemerkt dat vooral het gebruik van citroen (meer dan limoen en sinaasappel) de aanslag veroorzaakt. Citroen is eigenlijk het zuurste, limoen en sinaasappel zijn iets zachter; 2. type vaatwasmachine en frequentie vaatwassen versus met de hand afwassen.

Ons advies: de Zinger met de hand afwassen met een beetje soda (of afwasmiddel). De ervaring leert ons dat de aanslag vermindert tot verdwijnt na een aantal keren.

Ter info nog: Zing Anything heeft een fles ontwikkeld waarbij deze aanslag niet zichtbaar is. De Citrus Zinger Sport is hiervan de eerste ontwikkeling, beschikbaar in vijf verschillende kleuren.

Welke combinaties kan ik maken?

In de Citrus Zinger passen alle combinaties / eigen creaties met vooral citrusvruchten, waarvoor de Citrus Zinger voor is ontworpen. Denk aan citroen, limoen, kiwi, mandarijn, sinaasappel, grapefruit, nectarine, perzik en ook pruim kan. Alle vruchten die ‚rond zijn en geperst kunnen worden’ eigenlijk. Voor de grotere citrusvruchten hebben we sinds kort ook de Biggie. Basilicum en munt zijn lekkere kruiden bij citrusvruchten. Wij horen ook terug dat klanten ‚gewone’ vruchten toevoegen in het bakje of de fles, zoals aardbeien, blauwe bessen, stukjes ananas e.d. Dat kan natuurlijk ook, waarbij die smaak wel iets lichter is door het niet persen / malen ervan.

Wellicht een idee om de vraag te stellen op Facebook / Zing Anything? Komen vast leuke & verrassende combinaties uit om te proberen naar eigen smaak!


SALAD ZINGER
– vraag & antwoord

Hoe lang moet ik mijn dressing laten inwerken?

Als u pittige ingrediënten gebruikt zoals knoflook, gember of ui, kunt u de dressing vrij snel gebruiken, na 10-20 minuten. Als u mildere ingrediënten gebruikt zoals peer of peper, laat de dressing dan 20-60 minuten inwerken, of nog langer indien voorkeur.

Waar moet ik mijn Salad Zinger bewaren?

Salade Zingers zijn het lekkerste om dezelfde dag op te maken. Echter, als u dressing over houdt, bewaar het mengsel dan in de koelkast. Laat de Zinger op kamertemperatuur komen voor gebruik en schud goed, omdat olie in de koelkast stolt.

Kan ik de Salad Zinger voor andere mengsels te gebruiken?

Zeker, wees creatief. U kunt de Salad Zinger ook gebruiken voor echte bosbessensiroop, op smaak gebrachte olie en azijn, bijvoorbeeld met een peper erin.


ZINGER
– vraag & antwoord

Waar kan ik recepten vinden voor de Zingers?

Zijn de Zingers vaatwasmachinebestendig?

Ja. Ons advies is om het bovenste rek van de vaatwasser te gebruiken. Met de hand wassen verdient onze voorkeur om de levensduur van het product te verlengen.

Moet ik de rubberen randen schoonmaken?

Ja. Verwijder en reinig de rubberen randen (boven- en onderin) regelmatig voor goede hygiene. Een tandenstoker kan worden gebruikt om te helpen bij het verwijderen maar zorg ervoor dat u ze in dezelfde positie terugplaatst om lekken te voorkomen. Hierbij een Engelse gebruiksaanwijzing om te helpen:

Gasket Removal Guide

Hoe plaats ik de rubberen ringen in de Zinger? (video)

Hoe kan ik voorkomen dat een Zinger lekt? (video)

De Zing Anything flessen zijn anti-lek gemaakt met losse ringen om alles goed af te kunnen spoelen & voor goede hygiene. De lekkage komt waarschijnlijk door een scheefstand van een van de ringen (in de dop of onderin het bakje). Het is belangrijk dat deze goed worden bevestigd na reinigen: kijk voor het verwijderen goed wat de boven- en onderkant is van de ring en plaats deze op dezelfde wijze terug om lekken te voorkomen.

Hierbij een filmpje in het Engels van Zing Anything met uitleg over het bevestigen van de ring.

Het rietje lijkt te lang waardoor de Zinger moeilijk drinkt, hoe komt dat?

Zeer waarschijnlijk zit het rietje niet helemaal gedrukt tegen de dop bovenin. Daardoor is hij ‚langer’ onderin en drukt tegen de bodem van de pers waardoor drinken lastig wordt / alsof hij vacuum trekt. Het rietje is zo ontworpen / lang mogelijk gemaakt om zo veel mogelijk uit de fles te kunnen drinken; belangrijk dus dat u het rietje helemaal en goed aandrukt tegen de dop bovenin.

 

 

Waarom kan ik met het rietje niet alle inhoud opdrinken?

Het rietje is zo ontworpen dat het niet tegen de pers / maal aankomt onderin en daarom niet tot de bodem. Voor de laatste paar slokken kunt u de dop opendraaien en met de mond drinken; ook kunt u de fles een 2e x bijvullen met dezelfde ingrediënten en zo weer met het rietje drinken.

 

Zijn de Zingers BPA-vrij?

Alle Zing Anything flessen zijn BPA / Halogeen / EA en Phthalates vrij.